Alminde-Viuf spejderne

Alminde-Viuf spejderne

Oplevelser, udvikling og kammerater

Sommerlejr Æbleskoven – 2015

Minder fra juniorsommerlejr på Centerlejr Æbleskoven.
14
En rigtig dejlig sommerlejr som gik fra lørdag den 27. juni til og med lørdag den 4. juli.

Vi tog hjemmefra i regn og var glade for at vide, at vores bagage ville komme i tørvejr så snart vi nåede frem.
Vi havde nemlig været så heldige at få tildelt centerets 2 shelters.

Lejrpladsen med leder-/opbevaringstelt blev etableret i løbet af det første døgn. Vi var vældig stolte over vores raftebord med tilhørende bænke og af indgangsportalen.
Alle var indstillet på en fantastisk uge, så selv om der skulle knokles for at opnå en god lejrplads, var humøret højt.

Søndag aften havde vi lige glemt, at vi skulle være med til at lave lejrbåls-underholdning sammen med et par andre spejdergrupper, men hurtigt blev noget rystet ud af ærmet og alle fik et godt grin.9

Mandag vågnede vi op og fandt ud af, at vi var kommet til et uland.
Hele lejren var omdannet til forskellige arbejdspladser. Her skulle vi, sammen med andre spejdere som vi blev sat sammen med, forsøge at tjene flest mulige penge. Pengene skulle vi bruge, til madindkøb, på et marked senere på dagen.
Hvis vi ikke lavede vores arbejde ordentligt fik vi ingen løn. Der var altså risiko for ikke at få mad, eller begrænset mængde mad den dag.
Arbejdet bestod bl.a. af rensning af vand med hjemmelavede kulfiltre, bagning af fladbrød, fremstilling af olielampe, fløjter mm. Vi var heldige, at ingen gik sultne i seng. Det var endvidere en rigtig god måde at lære de andre spejdere på lejren at kende.

Tirsdag Juhuu så er der hike. Afsted med interimistiske kort og aftale med ledere om at mødes så et nyt kort kunne udleveres. Lidt gåen forkert, en sti var inddraget til rapsmark mm. En dårlig skjult skat. For at det så ikke skulle være løgn så endte vi tilbage ved lejren. Det var surt surt.
Heldigvis fik vi så lov til at sove i hængekøjerne som hængte inde mellem træerne på lejren. Blev der sovet???? JA. Det var vist den bedste nattesøvn på hele lejren. Bare snuden i vejret og så blev man vugget af hver bevægelse man lavede.12

Onsdag blev der sejlet i meginjoller på Vejle fjord, total afslapning iført solcreme. Dog var der lige en hjælpsom juniorspejder som måtte en tur forbi skadestuen og have et par sting i knæet. En oplevelse han sent vil glemme da han fik en meget lattermild ungleder med. Hun formåede at få alle til at grine. Så sad stingene skæve var det ikke fordi knægten ikke kunne sidde stille, men fordi lægens hånd rystede af latter. Om aftenen hyggede vi med fælles lejrbål sammen med alle de andre spejdere.

Torsdag tog vi på opdagelse i vandet. Fangede krabber til krabbesuppe og lærte at se forskel på han og hun krabber. Tog en svømmetur. Og senere var vi i kanoerne og roede os en rigtig afslappende tur på fjorden. Der gik vist også vandkamp i den for nogle af os.

Fredag var der så varmt at vi næsten ikke kunne holde ud at foretage os noget særligt. Derfor blev der nørklet ved bålet, hvor der blev fremstillet fantastiske ting som f.eks. smøreknive og krus. Sidst på dagen påbegyndte vi nedtagning af lejren. Fredag aften var vi med til det afsluttende lejrbål og senere hygge på egen lejrplads.

Lørdag var opbrudsdag og vi tog hjem fyldte af mange indtryk og gode oplevelser.
Vi glæder os til næste lejr.
17 6 16 10